s   STIHL Viking
sad
 
 
   
Бидејќи безбедноста е секогаш на прво место
 
Вашата безбедност при работа со моторна пила е главна тема на нашите секојдневни дебати во секторот за развој; Вашата STIHL моторна пила веќе располага со специјално развиени сигурносни компоненти. Но размислете добро пред да почнете: личната заштитна облека и соодветниот прибор за работа не може да ја замени внимателната и сигурна работа.
Значи: прво прочитајте, па потоа сечете!
 
 • Соодветна работна облека
  1. Проверете ја Вашата заштитна облека дали е потполна.
  2. Облеката мора да одговара на работата, не смее да пречи.
  3. Носете пантолони со заштитни влошки или со заштита на предниот дел на нозете, како и заштитни обувки со дебел ѓон, заштита од сечење и челична капна.
  4. Заштита за лицето и ушите- не заборавајте!
  5. Ставете цврсти ракавици, по можност од хромирана кожа.
 
Упатство:
STIHL нуди широка програма на заштитна опрема. Прашајте го Вашиот овластен продавач на STIHL.
 

Почетна страна | Продажни места | Производи | Новитети | За нас
Контакт | Линкови | FAQ | Забава

Генерален застапник НИМЕТ дооел ул. Качанички пат бб. Скопје
Телефон: 02 / 2602-488; 2602-487; моб. 070 / 415-612