s   STIHL Viking
sad
Како се прави клупа
За рустична клупа може да се најде место во скоро секој двор или градина. А со тоа и за Вас извонредно местенце за релаксација. Со нашите совети за потребен материјал и техника,
направете една клупа за седење. За деца можете да го направите истото во помал формат.
Потребен материјал:
 Кружно дрво, ca 120 cm долго и ca 30 cm широко.
 Други 2 кружни дрва за ногарки, ca 30 cm долги и 30 cm широки.
 За заден наслон: 2 диреци (долги по желба, во зависност од висината на наслонот), 1 штица (долга 120 cm).
 Моторна пила, со мал повратен
удар на ланец Picco Micro Mini, на пр. MS 180 C
 Бор-машина
 12 Штрафа, ca 150 mm.
Прво осигурајте се дека трупецот не може да се стркала- ставете на пр. кајли од дрво. Трупецот се сече по половина. Прво нацртајте линии со креда на едната челна страна, а потоа и по страните. Сега сечете го делот за седење со правоаголен засек со до средината на кружното дрво. Потоа свртете го трупецот за 180° и сечете
по должина на другата страна на трупецот.
 
Сега направете ги ногарките.
И двете пократки кружни дрва се засекуваат во V-форма, и се прицврстуваат со седечката страна.
 
Прицврстете ги двата диреци за ногарките и седечката страна.
Финиш: недостасува уште да се намонтира наслонот.
Прицврстете го со 2 штрафа за диреците на саканата висина.
   
Нека Ви биде удобно!
Ви посакуваме многу успех и задоволство.
 

Почетна страна | Продажни места | Производи | Новитети | За нас
Контакт | Линкови | FAQ | Забава

Генерален застапник НИМЕТ дооел ул. Качанички пат бб. Скопје
Телефон: 02 / 2602-488; 2602-487; моб. 070 / 415-612