s   STIHL Viking
sad
 
 
   
Одмор...
исто и за Вашата Штилка
 
По работата треба да се одмориш! Што велиш за одмор на рустикалната клупа што сам си ја направи? Пружете си одмор, а на Вашата Штилка малку нега.
 
 • Олабавете го ланецот
  По работата олабавете го ланецот. Бидејќи тој од температурата што настанува при работа се оптегнува, а по ладењето повторно се собира,
  па на тој начин може да ја оштети радилицата и лагерите.
 • Исчистете ја машината
  Вашата моторна пила STIHL, а особено отворот за всмукување на ладен воздух како и ребрата на цилиндерот, по завршувањето на
  работата треба да се исчистат. При подолги паузи од над 3 месеци неработење со пилата, треба да ги извадите мачот и ланецот, да ги
  исчистите и напрскате со заштитно масло.
  Исчистете го филтерот за воздух
  Валканиот филтер за воздух ја намалува моќноста, ја зголемува потрошувачката на гориво и го отежнува палењето. Редовно проверувајте ја неговата состојба. По потреба исчистете го филтерот за воздух во чиста незапаллива течност ( на пр. вода со сапуница).
 
   

Почетна страна | Продажни места | Производи | Новитети | За нас
Контакт | Линкови | FAQ | Забава

Генерален застапник НИМЕТ дооел ул. Качанички пат бб. Скопје
Телефон: 02 / 2602-488; 2602-487; моб. 070 / 415-612