s   STIHL
sad
MS 181 – модерна, лесна пила на бензин од 1,5kW
Модерна моторна пила за сопствена употреба. Мошне ниско ниво на вибрации. Голем број технички детали во опремата. Специјален систем за филтрирање на воздух, за поретко чистење на филтерот . До 20% помала потрошувачка на гориво и 70% редукција на издувни гасови во споредба со обичните двотактни мотори. 2-Mix-технилогија. Препорачлива за сечење огревно дрво и градежништво. Добра за туркање дрвја до 30 cm дебелина.
 
 
1) без мач и ланец
2) K-фактор според RL 2006/42/EG = 2,5 (dB(A))
3) K-фактор според RL 2006/42/EG = 2 m
/
Моторна пила STIHL MS 181
ЗАФАТНИНА (cm³) 31,8
МОЌНОСТ (kW/PS) 1,5/2,0
ТЕЖИНА ¹ (kg) 4,3
ТЕЖИНА / МОЌНОСТ 2,9 kg/KW
Oilomatic ЛАНЕЦ 3/8” P Picco Micro Mini Comfort 3
НИВО НА БУЧАВА ² 98,0 dB(A)
БУЧАВА / МОЌНОСТ ² 109,0 dB(A)
ВИБРАЦИИ лево/десно ³ 3,3/3,1 m/s²
Сериска опрема
 • Капак за резервоар без потреба од клуч
 • 2-MIX
 • Долготраен филтерски систем
 • Странично затегање на ланецот
 • STIHL 4-канална техника
 • Антивибрациски систем
 • Ematic-систем за подмачкување на ланец
 • компензатор
 • Услужни елементи на 1 рачка
Дополнителна опрема:
 • Брзо затегање на ланецот (B)
 • ElastoStart

Препорачана малопродажна цена: 17.800 ден


Почетна страна | Продажни места | Производи | Новитети | За нас
Контакт | Линкови | FAQ | Забава

Генерален застапник НИМЕТ дооел ул. Качанички пат бб. Скопје
Телефон: 02 / 2602-488; 2602-487; моб. 070 / 415-612