s   STIHL
sad
MS 211 – модерна, лесна за ракување пила на бензин од 1,7kW
Модерна моторна пила за домашна употреба. Мошне ниско ниво на вибрации. Опсежна опрема. Luftfiltersystem mit Vorabscheidung. Специјален систем за филтрирање на воздух, за поретко чистење на филтерот . До 20% помала потрошувачка на гориво и 70% редукција на издувни гасови во споредба со обичните двотактни мотори. 2-Mix-технологија. Препорачлива за сечење огревно дрво и градежништво. Добра за туркање дрвја до 30 cm дебелина.
 
 
1) без мач и ланец
2) K-фактор според RL 2006/42/EG = 2,5 (dB(A))
3) K-фактор според RL 2006/42/EG = 2 m
/
Моторна пила STIHL MS 211
ЗАФАТНИНА (cm³) 30,8
МОЌНОСТ (kW/PS) 1,7/2,3
ТЕЖИНА ¹ (kg) 4,3
ТЕЖИНА / МОЌНОСТ 2,5 kg/KW
Oilomatic ЛАНЕЦ Oilomatic, P Picco Micro Comfort 3/8”; 3
НИВО НА БУЧАВА ² 99,0 dB(A)
БУЧАВА / МОЌНОСТ ² 110,0 dB(A)
ВИБРАЦИИ лево/десно ³ 3,5/3,2 m/s²
Сериска опрема
 • Капак за резервоар без потреба од клуч
 • 2-MIX
 • Долготраен филтерски систем
 • Странично затегање на ланецот
 • STIHL 4-канална техника
 • Антивибрациски систем
 • Ematic-систем за подмачкување на ланец
 • компензатор
 • Услужни елементи на 1 рачка
 • Предзагревање на карбураторот
Дополнителна опрема:
 • Брзо затегање на ланецот (B)
 • ElastoStart

Препорачана малопродажна цена: 19.300 ден


Почетна страна | Продажни места | Производи | Новитети | За нас
Контакт | Линкови | FAQ | Забава

Генерален застапник НИМЕТ дооел ул. Качанички пат бб. Скопје
Телефон: 02 / 2602-488; 2602-487; моб. 070 / 415-612